Dagens hoppträning - 21/12

Idag var det sista gången av den lilla hoppkursen som varit för oss fodervärdar. Väldigt bra & lärorikt att dem med jämna mellanrum har träningar så man får träna lite extra och inte bara rida runt eftersom man då har samma häst varje gång man rider sin foderlektion. 

Det var en grupp före oss så vi fick rida fram ute på ridbanan. Blev endast i skritt då det blåste som attan. Trodde ibland att Northon skulle blåsa bort.. Haha nejmen, ungefär så. Så det var svinkallt dessutom. Ingen bra kombo! Till slut fick vi i alla fall gå in i ridhuset och där börja rida fram i trav, galopp och över bommar. Northon var lite seg till en början, men piggnade till efter galoppen.
 
Började sedan hoppa fram på ett ganska lågt räcke, och sedan en oxer på 60-70 skulle jag tro. Efter det hoppade vi en bana, fyra hinder men åtta språng. Man hoppade långsida, diagonal, diagonal och långsida, och så hoppade man den banan två gånger så det blev åtta språng istället för fyra. Första "rundan" stannade han på sista räcket så jag låg lite illa där ett tag.. ;) Han han stannade för att han snubblade till innan och hann inte återfå balansen, så det var snarare bra. Han är ju väldigt rutinerad så han visste ju att det var bättre att stanna än att hoppa i obalans.
Kom igen och då hoppade han superfint, och fortsatte sedan med andra rundan.
 
Är faktiskt otroligt nöjd! Hindrena i banan låg på ungefär 70cm, lagom för en träning & ha kontroll. Northon skötte sig verkligen hur bra som helst, lyssnade bra på mig och vi fick till bra vägar och superfina språng. Världens bästa ponny, helt klart!
 
Helt sjukt att han fyller 20 om bara några dagar.. Lilla älsklingen ♥
Ett par halvkassa mobilbilder men åtminstone är dem ju från idag. Behöver verkligen fota nya ridbilder med systemkameran! Alva....? ;) / Ebba
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0