Banhoppning 3/11

Denna veckan är dett hoppvecka på ridskolan, vilket innebär att alla ska hoppa en bana. Med tanke på att jag missade min lektion i Tisdags för jag var i New York, så fick jag istället ta igen den igår.
 
Som jag trott innan så fick jag rida Northon. Vi red fram ute och började med att skritta fram lite, efter det började jag trava runt utan några speciella krav. Bara lite volter & lätt för att mjuka upp honom innan jag galopperade någon gång i varje varv, för att sedan efter det går tillbaka till skritt och börja med lite lösgörande där.
 
När vi kom in i ridhuset fick vi hoppa fram två gånger på en oxer som låg på 60cm, båda sprången blev superbra. Bra fart, bra avstånd & framförallt bra väg efter hindret, något som vi kan ha lite svårt för ibland. Efter det fick jag vänta medans en annan tjej hoppade, och sedan höjde de till 70cm och så var det min tur.
Banan bestod av sex hinder, väldigt enkel & logisk bana men ändå perfekt för mig och Northon då vi kunde fokusera mycket på vägarna och tempot. 
Detta var nog den bästa rundan vi hitills ridit! Sprången blev superfina, bra avstånd, lagom tempo. Touchade ingen bom utan han lyfte fint på tassarna bara man satte tryck i honom. Duktiga hästen! / Ebba
Har film på rundan, bilden är printad därifrån. Vill ni se den? :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0