Dagens ridpass...

...drar vi ett streck över. Northon skötte sig väldigt bra men jag red som en kratta, har inte haft någon motivation på flera veckor. Usch. Får hoppas att det försvinner snart!

Sålänge får ni en söt bild på älsklingen! / Ebba



Folk som inte vet ridhusreglerna

Finns det något mer störande eller, hallå liksom? Ska man rida fram inför tävling, eller helt enkelt rida själv i ridhuset med andra ekipage utan tränare, då tycker jag det ska vara självklart. Ridhusreglerna är A och O att kunna, speciellt på framridningar inför tävlingar. Jag stöter väldigt, väldigt ofta på folk som inte kan reglerna. Ofta är det ridskoleryttare men det händer ganska ofta med privatryttare som kommer också.
 
Det är en såpass viktig grej att jag tycker att om man inte kan dem borde man allt ta att försöka lära sig dem innan man ger sig ut på för många tävlingar. Det finns allt för många ekipage som blir störda av sådant, och det är självklart att det är jobbigt om folk rider in i en hela tiden.
 
Jag har märkt av det extra mycket när jag sitter på Northon, eftersom han är en sådan häst som inte tycker om när andra hästar kommer för nära hans rumpa, oavsett om det är bakifrån vid svansen eller mer vid sidan. Rätt vad det är säger det pang, och så är det någon som får en spark. Självklart får man ju ha en röd rosett om man har en häst som är extra känslig, men även om man inte har någon rosett så är det ingen ursäkt för att rida in i folk pga. att man inte kan reglerna.
 
En annan grej är exempelvis det klassiska "skritta innanför spåret om någon annan rider i en högre gångart", och det är otroligt många som inte kan det. Själv tycker jag att det inte finns något värre än när man kommer galopperande och måste tvärvända eller snabbt göra halt för att ryttaren framför skrittar på spåret.
Är man flera ryttare och alla skrittar tycker jag inte det spelar lika stor roll, men om man skrittar och någon annan rider i trav eller galopp ska man allt ta och hålla sig en bra bit innanför spåret, och inte bara 20cm som vissa gör, för snälla ni, då kommer man inte igenom.
 
Jag har sagt till massvis med folk, flera gånger att "skulle du kunna vara snäll och skritta innanför spåret eftersom vi andra rider i en högre gångart?", man måste faktiskt våga säga till.. Nu menar jag inte att man ska rida runt som en polis och hålla på, men man kan snällt säga till folk utan att de tar illa upp.
 
Alltså, jag tycker man borde lära sig reglerna innan man ger sig ut och tävlar en massa. Rätt ska vara rätt, istället för att alla ska klaga på dig. Vad tycker ni om detta? Bryr ni er inte om folk kan ridhusreglerna eller inte, eller är ni som mig och tycker det är en viktig del? :) / Ebba
Nästan 1 år sedan denna bilden togs, får allt ta och fota lite nya bilder snart!
 

Gårdagens ridpass

Igår fick jag rida en liten storhäst vid namn Royal, gick väl inte sådär jättebra men han är faktiskt väldigt olik Northon att rida. Vi skrittade fram ett bra tag innan vi travade igång dem några varv och satte sedan igång med galoppjobbet direkt. Han var hyfsat pigg, dock när vi kom till galoppen blev han superstark & det höll i sig hela lektionen.. Var ganska jobbigt, kändes som jag hade hela honom i handen och han bara stretade emot bettet.
 
Huvudövningen var serpentiner, vilket inte heller gick så bra. Vi fick inte till några bra bågar och inte heller avsaktningar eller halter i bågarna. Avtravningen gick dock bättre, han lossnade åtminstone lite och började släppa efter.
Inget toppenpass direkt, men helt okej! Får ta nya tag nästa vecka. / Ebba
 

Tävlingsresultat 24/11

Klubbhoppning idag igen, jag & Northon passade på att hoppa 70 & LD precis som förra gången.
 
70cm - 0 fel
Hur vi nollade har jag faktiskt ingen aning om för känslan var bara blä. Det kändes som att rida i seg kola, så segt gick det. Dock lyckades vi ta oss över alla hinder & bommarna låg kvar. Vägarna tycker jag ändå blev helt okej, men det är fortfarande något som kan förbättras.
Dessutom var dagens tävling inne och jag tror att inomhus tävlingar passar både mig, men också Northon bäst. Här blir det inga hopp där han halvt stannar innan, åtminstone inte alls lika kraftigt som förra gången.
 
Men aja, definitvt ingen superrunda! En av de sämsta jag ridit, usch.
 
LD/80cm - 8 fel
Framhoppningen till denna klassen gick hur.bra.som.helst. Seriöst, sjukligt vilken grym ponny jag sitter på! Stannade en gång på oxern, men det var helt mitt fel då jag inte hade honom tillräckligt framme och vägen till hindret blev inte alls bra, alla andra språng, vilket inte alls var många men i alla fall, blev sjukt fina. Han var riktigt alert & framme, svarade superbra för skänkeln och omg, jag lovar ni skulle sett honom. Perfekt avstamp, mjukt & runt språng, alltså allt var perfekt. Satt på en ren dröm häst!
 
Inne på banan försvann dock den känslan.. Fattade galopp mot första hindret och han var lika fin som innan, men helt plötsligt vägrar han. Han kom fint mot hindret men pang, så stannar han. Ska jag vara helt ärlig så var det nog bara fjant från hans del, för jag tycker det andra funkade bra.. Kom mot det igen och då hoppade han, men passade också på att dra med sig alla bommar ner.. Sådan otur men så går det när han inte lyfter på fossingarna! ;) Resten av banan flöt på, fortfarande segt men inte lika mycket som innan.
 
Nej, usch. Denna tävlingsdag vill jag bara dra ett sträck över! Försöker istället tänka på framhoppningen till LD, för då visade han verkligen, jisses vad han kan om han vill.
Världens bästa ponny. ♥ / Ebba
Skulle precis ta upp kameran och visa pappa hur man filmade men då kom det istället upp en stor ruta som sa "Inget kort". Ughh, SJÄLVKLART glömde jag minneskortet hemma. Ibland blir jag bra trött på mig själv, menmen. Han filmade med sin telefon istället så om jag hittar något användbart material kommer det upp här senare. :) Hanna fotade också litegrann som hon skulle skicka så det kommer också så småningom.
 

Barbackapass

Red Northon idag, som vanligt. Hade ingen riktig motivation till att träna så jag valde att köra på ett lätt barbackapass med lite bus, kravlöst & mysigt.
 
Skrittade fram på långa tyglar i 10 minuter innan jag plockade upp dem och började rida lite serpentiner, volter och halter för att mjuka upp honom och få honom uppmärksam. Travade litegrann innan jag bestämde att det var nog och började med lite roligare grejer. Jag och Alma busade runt lite i damsadel, i skritt och trav. Testade även att sitta helt på sidan, haha det gick ju som det gick.. Men kul var det i alla fall! Kass mobilbild jag tog efter att jag suttit upp. / Ebba
 

Film - Avramling, 20/10

Bättre sent än aldrig.. Nu kommer i alla fall filmen från senaste tävlingen, jag hoppade 70cm & LD och i 70 var jag och Northon så himla duktiga *hosthost* att vi tyckte jag kunde ta och glida av & bli uteslutna. Lyckligtvis hamnade allt på film och jag kan inte annat än att skratta åt det! 
 
Så otroligt klumpigt egentligen. Ni får egentligen bilda lite av er egen uppfattning till varför jag ramlade av, men ni ser ju att han stannar till lite innan varje hinder och jag kan säga att det var huvudorsaken... Sådan pinsam avramling.. ;) Och självklart skulle han klämma in något bocksprång/skutt, vad han nu höll på med, haha. Får hoppas det går lite bättre på Söndag! / Ebba

Nytt inköp

Oops! Här kom jag och sa att jag skulle försöka uppdatera medans Alva fokuserade på skolan men hon var såpass grym och lyckades slänga in inlägg medans jag inte skrev något alls. Ajjabajja Ebba! Ber om ursäkt för den, men nu är de flesta proven avklarade så denna helgen kan jag faktiskt lova bra uppdatering. 

Efter skolan idag tog jag och mamma en sväng in till Hööks, köpte lite grejer där men tyvärr kan jag inte berätta riktigt än vad det är, sug på den karamellen ett tag ni.. ;) Sedan kollade jag även på lite grejer jag kan önska mig i julklapp och gah, det finns ju så sjukt mycket snygga grejer!
Sedan tog vi en snabb sväng in till Ekohallen, på hästavdelningen hittade jag inget speciellt mer än en jacka som jag inte lyckades fånga på bild. Tittade också på ett sjukt snyggt fleecetäke & schabrak, yummie.. Men tyvärr har jag redan spenderat alla pengarna på en konsertbiljett istället, oops. Slutade med att jag köpte ett par lite tjockare ridstrumpor, ett par stickade som blir perfekta nu i vinter när det börjar bli kallt!
 
Menmen, nu ska jag sätta mig direkt med lite nya inlägg. Håll utkik! / Ebba
 

Broddar i hagen?

Tänkte ta upp ett ämne nu som jag gissar är ganska aktuellt, nämligen broddar!
Jag har under två års tid med Berry alltid broddat i och ur innan och efter varje ridpass och vi lät honom aldrig gå med broddar i hagen eller i boxen. Visst, det var lite osmidigt, vissa dagar trodde jag att ryggen skulle gå av, haha, men värt det eftersom det annars var risk för att han trampade upp sig eller kanske sparkade sönder sin hagkompis när han var ute och för att han skulle riva upp sin egen mage om han ville lägga sig ner i boxen. Jag tycker att dessa argument lätt väger upp det faktum att han hade fått något bättre fäste i hagen med broddar.
 
Nu är det så att Apollos ägare kräver att han ska ha broddar på alla fyra dygnet runt, det står dock inte i kontraktet vilken sorts broddar det ska vara. Apollos hage är förövrigt en bit av ett fält som är hyfsat platt utan gropar, stora stenar, träd eller liknande och där går han med en liten storhäst som han kommer bra överrens med, dock är Apollo ganska klumpig och han har lätt att trampa sig... Jag pratade för några dagar sen med hon som äger den andra hästen (som jag även hjälper till med någon gång då och då), och hon skor sin med fasta täckbroddar. Hon berättade lite mer än det jag redan visste om det och så, och jag är nu 99% säker på att Apollo ska få sådana vid nästa skoning. Dessutom ska Apollo, sedan när det kommer snö, få ha boots boots i hagen. Vill inte ha dem än eftersom det kan komma lera osv innanför och sedan skava...
 
Jag skulle, av de anledningarna som jag skrev i början, aldrig låta min häst ha isbroddar på alla fyra dygnet runt, men vill jättegärna höra era åsikter angående det här! :D

Min ryttarhistoria

Jag började rida för ca åtta år sedan, på en ridskola. Gick på knatteridning i ett halvår, sedan började jag i en riktig grupp. Var så sjukt glad där i början verkligen, men den glädjen försvann delvis efter några år. Jag ville helt enkelt ha någonting mer än bara ridning en gång i veckan. Försökte leda knatteridning men det var verkligen inte min grej, tyckte att vi fick på tok för lite valuta för vårt arbete! När jag var tio år gammal började jag leta runt efter medryttarhäst, kollade alla sidor jag kunde hitta innan jag efter två års tid hittade en annons som var PERFEKT, inte bara bra utan verkligen perfekt. Ponnyn i annonsen var Berry Blighter, en då åttaårig welshponny sektion B, och jag hade aldrig sett en finare ponny i mitt liv. Tvingade mamma och pappa, som var trötta på allt tjat om ponnyer som stod uppåt fem mil från oss, att kolla på hans annons och förvånansvärt inte ifrågasatte någonting utan ringde direkt. Ingen av mina föräldrar är för övrigt intresserade av hästar, men det visade sig vara så att Berry stod i ett stall där två av mina tre fastrar haft sina hästar när de var yngre, och det låg bara tre kilometer ifrån oss.
 
Berrys annonsbild
 
Jag och pappa åkte och provred, och ärligt talat så gick det inte speciellt bra, men jag svävade ändå på moln efteråt. Dagen efter provridningen fick pappa vackert ringa och tala om att jag mer än gärna ville rida Berry tre gånger i veckan och den 16/10-11 kunde jag stolt säga att jag var hans medryttare.
Vi behöver inte gå in närmare på min och Disas (hans andra medryttare) resa med Berry, men han gick från att vara en ouppfostrad, något bortskämd, ponny som inte hade några som helst erfarenheter till att bli en riktigt fin ponny som vet hur man beter sig bland folk och är hur fin som helst på både träning och tävling. Disa gör nu ett sjukt bra jobb med honom helt själv och han är verkligen jättefin med henne.
Med Berry startade jag min första riktiga tävling, som vi vägrade ut oss på. Vi åkte hem besvikna men övade upp oss under ett halvår och kom tillbaka med superfina nollrundor. Vår sista tävling nollade (tekniskt sett vann) vi LC avdelning B. Berry lyckades även med den svåra uppgiften att få min pappa i alla fall liiiite intresserad av hästar, så pass mycket att han ställde upp som chaufför och väl på plats var intresserad, frågade tränare om saker han undrade över, tog hand om Berry medan jag gick banan osv. Han tog till och med grönt kort för min och Berrys skull.
 
Efter nästan två år med Berry var jag för lång. Att hitta häst var inte problemet, utan att hitta en stallplats. Jag ville helst av allt stå kvar i samma stall, mammas och pappas krav var att allting skulle ingå och att det skulle vara cykelavstånd. Stod i kö på stallplats i säkert ett halvår innan det ÄNTLIGEN blev en ledig plats och jag kunde börja kolla på hästar. Provred tre stycken och av dem var Apollo nummer två i ordningen. Jag fastnade så fort jag satt upp på hans rygg. Lite drygt en månad senare hämtade vi honom, och pappa frågade på fullaste allvar om det fanns möjlighet att köpa honom om det var så att vi trivdes väldigt bra ihop (jag hyr honom i ett år fram till juni, plus eventuell förlängning då). Jag slutade även på ridskolan för att kunna lägga all energi på min egen ponny.
I början gick det inte klockrent för mig och Apollo heller, men en dag fick jag prova en annan häst i stallet, Elvin, medan hans ägare "tränade" oss. Elvin är riden på ett helt annat sätt än vad jag är/var van vid, men jag tog med mig de kommentarer jag fick och red Apollo på samma vis - och han gick sjukligt bra! Jag hade förstått hur jag skulle rida honom.
 
Nu har jag haft Apollo i 2,5 månader och jag trivs hur bra som helst med min lilla gosseponny. Min dröm som ridskoleryttare var en egen häst, och jag tjatade lika mycket som alla andra hästintresserade. Mina föräldrar var ointresserade och alla runt omkring sa saker som att "då är det omöjligt att få en egen häst". Det är det inte. Mitt råd till alla som har tröttnat på ridskolan är att hitta en medryttarhäst, även om det bara är en dag i veckan. Då får man en försmak på privathäst, vilket är heeeeelt annorlunda mot ridskolehästarna. Öka antalet dagar i veckan efter hand, och lägg sedan upp EN PLAN, på papper, för dina föräldrar med hur du skulle hinna med både häst, läxor och vänner. Lista dina argument och kämpa för din sak, för ingenting är omöjligt. Man kan lyckas, trots ointresserade föräldrar och syskon som även de satsar inom sina idrotter, bara man har viljan till det och anstränger sig lite. Ingenting är gratis, men tro mig, det är sååå värt att kämpa för. Ta varje chans till att utvecklas, det är inte omöjligt att nå dina mål och drömmar även om du inte har föräldrar som serverar dig SM-ponnyer på silverfat. Du måste bara kämpa lite hårdare än alla andra.
En av de första bilderna vi tog på Apollo, här var han precis urlastad efter att vi hämtat honom
 

We Don't Know - Propellers

Hörde låten första gången på previewen de körde på Popadelica i maj 2013, och den kom ut på youtube i juni/juli. Var i sommarstugan med min kusin när den kom ut, vi ägnade hela dagarna åt att åka waveboard och lyssna på den här, fyfaaaaan vill inget hellre än att stå på brädan sent på kvällen och höra den här låten... Okej känns fett flummigt, men lyssna på den okej? ;)
 

Inlägg vs bilder i en blogg

Gissar att alla någon gång har läst ett inlägg om "hur jag tycker att en bra blogg ska vara" och överst på listan står 'fina bilder'..? Jag blir lika frustrerad varje gång, alltså HUR kan man tycka att bilderna är det viktigaste med en blogg? Det finns väl inget tråkigare än när en bloggare lägger ut bara en bild och kanske, om man har tur, tre meningar till flera gånger varje dag? Likaså 'fin design', visst är det kul med en fin design men seriöst, det kan väl omöjligt vara så att det främst är design och bilder som fångar läsarens intresse?
 
Enligt mig är den viktigaste punkten INLÄGGEN. Skitsamma om det ens ligger en bild efter texten, är texten bra är bloggen bra, enligt mig i alla fall. Jag läser oändligt många gånger hellre en blogg som har bra, genomtänkta och genomarbetade inlägg än en blogg som till 99% består av bilder, skitsamma om de så är tagna av en proffsfotograf. Dock har jag rätt höga krav på inläggen för att jag ska fastna för en blogg och börja följa den, exempelvis ska inläggen vara rättstavade och styckesindelade så att det är lätt att läsa och förstå...
 
Självklart gör bilder mycket, jag förnekar verkligen inte det, men bilderna är till för att förstärka texten och inte tvärtom!
 
Vad är er åsikt angående detta? :)
/Alva
 
 

5 snabba...

...om Apollo:
- Han vill alltid göra rätt även om han inte förstår vad man menar, senaste gången han rev ett hinder fick han världens panik över att bommen åkte i backen och jag fick så och trösta honom, haha söt eller?
- Han älskar att bli kliad i ansiktet.
- Han är väldigt lugn och trygg, men han är rädd för kor, fotbollsspelare, hundar och bilar som stannar för honom.
- Han har tävlat LC hoppning, vilket jag tycker är ganska lagom för en femåring!
- Han är världens matvrak, haha.
 /Alva

Snabbt

So sorry för att jag inte har bloggat, verkligen, men lärare verkar ju ha någon grej för det här med att lägga alla prov på samma vecka... Har i alla fall fixat ett par tidsinställda inlägg till den här veckan nu, kommer dock inte hinna liveuppdatera något... Om tre veckor, då börjar livet igen.
Apollo mår för övrigt superbra, försöker utnyttja de sista veckorna som ridbanan håller sig fin nu, sen får vi se hur vi gör till vintern, har ett superfint ridhus på 20 minuters skrittavstånd men det är ju lagom kul att rida dit i mörkret... Aja, vi hörs väl! :)
/Alva

Animo nyheter

Animo har fått in lite nya grejer och jag hittade direkt mina två favoriter. Nämligen ett marinblått sett med matchande schabrak och huva! Väldigt stilrent men ändå snyggt, man sticker ut men inte för mycket, om man har detta. Supersnyggt men lite väl dyrt enligt min mening. 589kr för huvan och 1899kr för schabraket, tycker ni det är värt pengarna? Skulle ni velat köpa det?
 
Kan också passa på att berätta att anledningen till att Alva inte bloggar för tillfället är att hon har överdrivet mycket i skolan, seriöst dem har 8 prov på 3 veckor. Så jag tror ni alla förstår att hon inte hinner blogga med tanke på att hon har Apollo också. Sålänge får ni nöja er med mig och lite halvkass uppdatering och så kommer hon tillbaka snart! :) / Ebba
 
 

Häst inriden på 9 minuter?

Såg att Ponnysanning lagt upp denna videon, och jag började kolla på den men kunde ärligt talat inte kolla klart. Kommentarerna på videoklippet är inaktiverade, för ägarna av filmer vågar säkerligen inte med all kritik de skulle fått annars. :))))
Alltså fy, jag mår illa när jag ser det här och jag klarar inte av att titta på det. Hemskt. / Ebba

Övergångar & halter

Idag låg fokusen på övergångar & halter. Skrittade fram, han verkade lite ovillig och omotiverad först..  Efter det travade jag lite i varje varv innan jag gick direkt upp i galopp. 

I traven jobbade jag med serpentiner och volter. Verkligen böja igenom honom och mjuka upp, lite stel i början men sen märkte man hur han släppte efter och blev jättemjuk och fin!
Efter det galopperade vi litegrann och började sedan med avsaktningar från trav-halt och sedan igångsättning till trav. Otroligt bra lyssnade han, superfina halter. 

Gjorde sedan samma sak fast galopp halt, skritt-galopp och slutligen även halt-galopp. Var noga med gsloppfattningarna så han verkligen tog i ordentligt och han var allt lite trött efter, blev ju trots allt ett styrkepass. 

Jättenöjd med Northon idag! I sista galoppfattningen från halt så gjorde han några krumpsprång och flög lite hit och dit med bakbenen, lite galoppombyten och små kickningar. Så söt! ;) 
/ Ebba



Dressyr 12/11

Hej! Ber om ursäkt för dålig uppdatering men varken jag eller Alva har riktigt haft tid då vi båda har sjukt mycket i skola & dessutom har ju Alva en häst att ta hand om. Men vi ska försöka skriva mer framåt helgen!
 
Idag fick jag återigen rida Northon & det blev lite dressyr igen, hoppträning nästa vecka. Gick väl helt okej idag. Inte bästa passet dock. Kändes mest som vi arbetade mot varandra, han var stel, ovillig, jag fick inte till påskjutet i bakkärran och det blev lite kaos helt enkelt! Men sådana pass måste man ju också ha.
 
Började att skritta fram och växla mellan vanlig och ökad skritt, vilket gick väldigt bra. Sedan samlade vi upp tyglarna och jobbade ett litet tag innan vi började trava, han var lagom pigg men när jag skulle börja med finslipet och så småningom även början mot formen så gick det inte alls. Han lyssnade fortfarande, men jag fick aldrig något riktig kvickhet i honom & han var stel. Innan galoppen blev han jättestark & ville hellre dra iväg men det fixade vi sedan och galoppen blev i alla fall jättefin!
 
Jobbade på volterna i alla tre gångarterna och galoppen blev klart bäst.
Inget superbra pass men det är sådant man får ta. / Ebba
Åh jag vill ha snö!

Snabb sväng i stallet

Hej på er! Sitter just nu i bilen påväg hem från stallet. Pappa skulle laga lite lampor så jag tänkte att jag likaväl kunde hänga med ut och hälsa på älsklingen. Välkomnades med en stor fet puss när han tryckte upp mulen i ansiktet på mig, älskade Northon. Efter det satt jag en stund i fiket med Amanda och nu är jag påväg hem. Hörs senare! / Ebba



Kort dressyrpass

Åkte ut till stallet imorse för att rida Northon som vanligt, började med att han inte ville bli fångad i hagen men då stod jag och myste lite med Tabris och efter typ en minut ville Northon snällt fångas, haha busponny!
 
Började med att rida fram inne i ridhuset. Körde på en lång framskrittning med mycket ökningar och minskningar innan jag började trava och direkt började han arbeta på i en hyfsat stadig form. Gick sedan ut till ridbanan och tog några varv där men det började regna och blev riktigt kallt så jag valde att avsluta när han var såpass fin. Alltså ett väldigt kort pass idag på cirka 20 minuter, men kände att det inte var lönt att gå in i ridhuset en gång till när han ändå var såpass fin & genomarbetad. / Ebba
Bild från i början av året! Foto: Ebba Granander

Hööks

Efter skolan idag tog jag en snabb sväng in till Hööks. Planen var att kolla efter en ny vinterjacka men den jag har tittat på fanns bara i XL & M, så det funkade ju inte.. Istället kikade jag runt på lite schabrak & stövlar, mycket fint haha! ;) Får ta och spara lite pengar.
 
Ska bort på kalas nu ikväll, så kanske inte hinner blogga något mer idag, men vi får se vad som kommer helt enkelt! / Ebba
 

Apollo de senaste dagarna

Godmorgon, och sorry för att jag inte har hunnit blogga de senaste dagarna... Fullt upp, är hemma 16 alla dagar, åker till stallet vid 17 och kommer hem runt 20-21 och då vill jag inte sätta mig och blogga det första jag gör.  
I alla fall, Apollo vilade i onsdags och jag gymmade. Igår skulle jag rida igenom honom ordentligt iför dressyrträningen imorgon. Han var hyper verkligen, gick inte att jobba honom alls i början utan fick låta honom pinna på och springa av sig lite energi, men sen gick han fint i slutet i alla fall :) Jobbade mycket voltövningar för att göra honom starkare och mer liksidig. Idag rider min faster honom, och imorgon är det som sagt dressyrträning, på söndag kör vi en lugn uteritt. Ska försöka fixa lite tidsinställda ikväll, tror även att jag löser nåt mer inlägg idag :)
/Alva

Bilder - 20/10

Här kommer ett par bilder som mamma fotade på mig & Northon efter senaste tävlingen! 
Får bli ett snabbt inlägg nu innan jag drar iväg för hoppträning på min skruttis. ♥
 

Stigbyglar Aluminium

Hööks har ganska nyligen fått in ett par stigbyglar. En kopia av JIN-stigbyglarna men något billigare. De finns i Orange, Brun & Lila. 
Personligen tycker jag bäst om de lila, tror de hade varit riktigt snygga på Northon! Men även de gula är fina. Vad tycker ni? De kostar 1099kr och är ni intresserade av dem finns de här.
/ Ebba
 

Film - Banhoppning 3/11

Här kommer filmen från banhoppningen i Söndags! Somsagt var detta en utav de bästa rundorna på ett tag, vilket självklart är jättekul! Nästa tävling är 24/11 och då hoppar vi 70 & LD precis som förra gången.
 
Ledsen att kvalitén är usel, hade tänk filma med systemkameran men den hade något frispel så pappa fick filma med sin telefon istället, men jag hoppas att detta duger. :) / Ebba
.

Fullt upp

Här har det stått ganska tomt under dagen, och som Ebba skrev i sitt inlägg har vi båda haft fullt upp... Sjävklart har även jag 36291017383 saker i skolan de närmaste veckorna, åååh tre prov redan nästa vecka. 
Skrittade Apollo barbacka innan, jobbade även en kort stund i trav och lite galopp i varje varv, han kändes riktigt fin faktiskt även om jag inte red igenom honom så länge... Imorgon får han vila i alla fall, och jag börjar sent så jag tänkte gymma innan skolan. Ska försöka fixa ett par inlägg också! :) Om ni undrar varför jag inte lägger bilder i mina inlägg än så länge är att min mobil har något ryck så det går inte att ladda upp, varken från appen eller från safari.. 
/Alva

Barbackapass 5/11

Idag stod det dressyr på schemat, jag fick rida Northon! Fick också rida barbacka om man ville och självklart tog vi tillfället i akt.

Dagens lektion gick ut på att jobba mycket med skillnaden mellan ställd & böjd samt ställa utåt och sedan rättställa. Vi började med att skritta fram innan vi tog tyglarna och började lite lätt med ställningen, vilket satt klockrent i båda varven. Sedan gick vi upp i trav och jobbade med samma sak där och så småningom även rättställd & utåtställd häst. Allting satt perfekt, Northon lyssnade superbra.
 
Gick sedan över på två volter och började med böjningen. Var noga med att få med bakdelen och lätta på innertygeln när han släppte efter och vips så var formen superfin och stadig! I vänster hade vi dock svårare men då har vi något att jobba med. Gjorde samma sak igen fast i galopp, var noga med bakbenen här också och något steg då och då tog han fint stöd och arbetade på i en bra form, men galoppen är absolut inte den gångart där jag kräver form för tillfället.
 
Allt som allt är jag supernöjd! Northon skötte sig jättebra. / Ebba
Jag kan också passa på att be om ursäkt för såpass dålig uppdatering, varken Alva eller jag har haft riktigt tid och jag har sjukligt mycket i skolan framöver, men vi ska allt fixa det och redan imorgon kan jag garantera att det blir något lite roligare inlägg.
 

Apollo 4/11-13

Hej på er, precis landat i soffan! ;)
Skola, första dagen efter lovet, sjukt seg men inte allt för jobbig. Mötte upp Amanda efter skolan och så hängde hon med till Apollo. Jag red igenom honom på ridbanan, rätt ordentligt arbete faktiskt, sen fick Amanda rida lite :) Han var superfin verkligen, alltid lika kul att se honom under någon annan också! :D
Skjutsade hem Amanda efteråt, och sen gymmade jag i lite drygt en timme också.
Men ja, godnatt från min sida helt enkelt, så hörs vi väl imorgon i guess! :)
//Alva
 

Klubbhoppningsfilmen

Här kommer filmen från klubbhoppningen 20 Oktober! Jag vet att vi har mycket kvar att jobba på. Jag behöver främst jobba med min egen ridning, men vi är ju med och hoppar för att få rutin. :)  Dessutom kan jag påpeka att han är väldigt svår att hoppa, enligt min mening. När man kommer upp på denna "nivån" blir man själv lite nervös, och då slutar man automatiskt rida ordentligt och då blir det lite konstiga hopp ibland.
 
80cm är ju inga problem för honom alls..
Har även film från 70 rundan + avramlingen där, vill ni se den också?
/ Ebba

@stallet med Amanda


Ska precis börja rida! :)
//Alva

Banhoppning 3/11

Denna veckan är dett hoppvecka på ridskolan, vilket innebär att alla ska hoppa en bana. Med tanke på att jag missade min lektion i Tisdags för jag var i New York, så fick jag istället ta igen den igår.
 
Som jag trott innan så fick jag rida Northon. Vi red fram ute och började med att skritta fram lite, efter det började jag trava runt utan några speciella krav. Bara lite volter & lätt för att mjuka upp honom innan jag galopperade någon gång i varje varv, för att sedan efter det går tillbaka till skritt och börja med lite lösgörande där.
 
När vi kom in i ridhuset fick vi hoppa fram två gånger på en oxer som låg på 60cm, båda sprången blev superbra. Bra fart, bra avstånd & framförallt bra väg efter hindret, något som vi kan ha lite svårt för ibland. Efter det fick jag vänta medans en annan tjej hoppade, och sedan höjde de till 70cm och så var det min tur.
Banan bestod av sex hinder, väldigt enkel & logisk bana men ändå perfekt för mig och Northon då vi kunde fokusera mycket på vägarna och tempot. 
Detta var nog den bästa rundan vi hitills ridit! Sprången blev superfina, bra avstånd, lagom tempo. Touchade ingen bom utan han lyfte fint på tassarna bara man satte tryck i honom. Duktiga hästen! / Ebba
Har film på rundan, bilden är printad därifrån. Vill ni se den? :)

Tävlingsresultat 20/10

20 Oktober var det första klubbhoppningen för min & Northon's del. Vi hoppade 70 & LD, alltså 70 & 80. Och vad ska man säga? Ena klassen var en stor, fet besvikelse och andra klassen är jag supernöjd med.
 
70cm - Utesluten
Vet inte riktigt vad jag ska säga om denna klassen. Är så sjukt besviken. På framhoppningen var han jättefin, hyfsat pigg & fina språng. Men så fort man kommer in på banan blir det tvärt om. Han segar ihop, stannar och hoppar stillastående etc. Var felfri över de tre första hindrena och innan det fjärde så saktade han in och stannade halvt innan han hoppade, vilket gjorde att jag hamnade i obalans. Precis i landningen så skuttade han till, och då ramlade jag av.
Så otroligt pinsamt att ramla av på tävling men så kan det gå!
 
Innan ni påpekar något så kan jag berätta en grej - när man hoppar andra tävlingar, så hoppar han jättefint. Tvekar nästan aldrig, fina språng med bra avstånd. Men när man kommer upp på den här nivån, när man själv börjar bli lite nervös så känner han av det. Och så slutar man rida ordentligt, och det är då han gör dem klassiska stillastående hoppen, så han är ganska svår ändå.
 
LD, 80cm - 0 fel
När jag satt upp inför denna klassen tänkte jag bara "nu jäklar" liksom. Jag var extremt noggrann med varenda hjälp. Han skulle ha bra framåtbjudning & svara fort och jisses vad fin han blev då!
När vi kom in på banan blev det fortfarande så att han saktade in lite innan hindret, men inte alls lika mycket nu när jag faktiskt red ordentligt. Inte världens finaste ridning dock, lite finslip kvar menmen. Slutade med att vi nollade, så vid mållinjen släppte jag ut tyglarna & lät honom galoppera på medans han fick massa beröm & frustade som en tok. Slutade även med att vi fick leda ärevarvet även om det bara var en Clear round.
 
Vi har mycket jobb kvar, han är definitivt ingen lätt häst även om det faktiskt ser ut så. Vi kommer leka runt på dessa höjder tills vi hittar mer flyt innan vi går upp i klasserna - vi behöver inte stressa!
Film kommer! Sålänge får ni ett par prints! Har dessuto film på avramlingen om ni är intresserade av att se den? ;) / Ebba
 
Blev ett snabbt första inlägg, nu ska jag dra mot stallet för lite banhoppning på min älskling! Kameran hänger med så det blir film och troligtvis lite bilder om ni är sugna på att se det sen. :)
 

Presentation - Ebba & Northon

Hej! :) 
Mitt namn är Ebba & jag är en tjej på 14 år och går alltså i 8:an. Mina intressen är hästar, musik, fotografering osv. I musikväg lyssnar jag mest på One Direction, som ni alla säkert hört talas om. Jag är som vilken annan directioner som helst.
 
Jag har ridit i 4 år, för tillfället rider jag 2-3 gånger per vecka. Ridlektion på Tisdagar & Min foderponny på Lördagar. Jag hopptränar även med honom varannan Torsdag.
 
Som ni kanske förstått är det den lilla fuxkillen på bilden nedanför som jag snackar om.
Northon, heter han. Han är en haflingerkille på snart 20 år, född 1994. Maxad D-ponny på 148cm. Northon står på ridskolan där jag rider, och han köptes in dit när han var 4 år. Så han har varit där länge & tycker fortfarande jobbet är lika kul. I sina yngre dagar har han tävlat upp till och med LA/LA i både dressyr och hoppning. Om jag får säga det själv så är han otroligt utbildad & duktig, hoppar med riktigt fin teknik.
 
Pga. hans kraftiga kroppsbyggnad har vi fått stå ut med endel skit men vi har bevisat att dem har fel och har nu börjat ta oss ut på tävlingsbanorna inom både hoppning & working equitation. 
Hoppas ni finner oss & bloggen intressant och vill börja läsa! :)
 

Presentation - Alva & Apollo

Hej! c:
Jag heter Alva men kallas av mina vänner för Nisse (long story, haha). Jag går i åttan på en idrottsskola med inriktning ridning och får därför ett par träningar per år av skolan, biljett till ghs 2014 samt hela onsdag förmiddag varje vecka ledig så att jag kan åka till stallet då om jag vill! Jag har ridit i snart åtta år, och min nuvarande ponny har jag haft i lite drygt två månader. Apollo heter han, en korsningsponny kategori D, Welsh/Ösel. Han är bara fem år, så när han har vuxit klart kommer han troligtvis bli maxad.
Apollo har en jättefin stam och han är väldigt lugn, trevlig, lättlärd och nyfiken på nya saker! Med honom kommer jag att rikta in mig främst på hoppning och dressyr men kanske även på WE som jag har tävlat en del förut. Han är byggd som en riktigt fin dressyrhäst med kort kropp och långa ben, haha, ögongodis ;)
 
Utöver Apollo tar musik upp största delen av min fritid, jag är typ världens största musiknörd, mwihii. Lyssnar på ganska många olika band, men genren är ungefär den samma - äldre (80-/90-tal) rock, pop, indie och punk, gärna brittisk. För att namedroppa några band så kan jag ju säga The Cure, Morrissey, The Smiths, Propellers, Ramones, The Stone Roses, The Cardigans, Slash, Markus Krunegård, Def Leppard, Green Day, Ebba Grön, Joy Division, Paul Kelly, Ned's Atomic Dustbin... Många helt enkelt ;) Jag älskar festivaler, har varit på både Hultsfredsfestivalen 2012 och Popadelica 2013 och då sett många av mina favoritband live! :D
Själv spelar jag gitarr och jag kan även grunderna på trummor :)
 
Något annat ni undrar? Skriv en kommentar eller skicka en fråga på ask HÄR. Hoppas ni gillar bloggen! :D ♥
II Apollo II Robert Smith, The Cure II Morrissey, tidigare The Smiths II Min förra ponny, Berry Blighter II
 

RSS 2.0