Barbackapass 5/11

Idag stod det dressyr på schemat, jag fick rida Northon! Fick också rida barbacka om man ville och självklart tog vi tillfället i akt.

Dagens lektion gick ut på att jobba mycket med skillnaden mellan ställd & böjd samt ställa utåt och sedan rättställa. Vi började med att skritta fram innan vi tog tyglarna och började lite lätt med ställningen, vilket satt klockrent i båda varven. Sedan gick vi upp i trav och jobbade med samma sak där och så småningom även rättställd & utåtställd häst. Allting satt perfekt, Northon lyssnade superbra.
 
Gick sedan över på två volter och började med böjningen. Var noga med att få med bakdelen och lätta på innertygeln när han släppte efter och vips så var formen superfin och stadig! I vänster hade vi dock svårare men då har vi något att jobba med. Gjorde samma sak igen fast i galopp, var noga med bakbenen här också och något steg då och då tog han fint stöd och arbetade på i en bra form, men galoppen är absolut inte den gångart där jag kräver form för tillfället.
 
Allt som allt är jag supernöjd! Northon skötte sig jättebra. / Ebba
Jag kan också passa på att be om ursäkt för såpass dålig uppdatering, varken Alva eller jag har haft riktigt tid och jag har sjukligt mycket i skolan framöver, men vi ska allt fixa det och redan imorgon kan jag garantera att det blir något lite roligare inlägg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0