Folk som inte vet ridhusreglerna

Finns det något mer störande eller, hallå liksom? Ska man rida fram inför tävling, eller helt enkelt rida själv i ridhuset med andra ekipage utan tränare, då tycker jag det ska vara självklart. Ridhusreglerna är A och O att kunna, speciellt på framridningar inför tävlingar. Jag stöter väldigt, väldigt ofta på folk som inte kan reglerna. Ofta är det ridskoleryttare men det händer ganska ofta med privatryttare som kommer också.
 
Det är en såpass viktig grej att jag tycker att om man inte kan dem borde man allt ta att försöka lära sig dem innan man ger sig ut på för många tävlingar. Det finns allt för många ekipage som blir störda av sådant, och det är självklart att det är jobbigt om folk rider in i en hela tiden.
 
Jag har märkt av det extra mycket när jag sitter på Northon, eftersom han är en sådan häst som inte tycker om när andra hästar kommer för nära hans rumpa, oavsett om det är bakifrån vid svansen eller mer vid sidan. Rätt vad det är säger det pang, och så är det någon som får en spark. Självklart får man ju ha en röd rosett om man har en häst som är extra känslig, men även om man inte har någon rosett så är det ingen ursäkt för att rida in i folk pga. att man inte kan reglerna.
 
En annan grej är exempelvis det klassiska "skritta innanför spåret om någon annan rider i en högre gångart", och det är otroligt många som inte kan det. Själv tycker jag att det inte finns något värre än när man kommer galopperande och måste tvärvända eller snabbt göra halt för att ryttaren framför skrittar på spåret.
Är man flera ryttare och alla skrittar tycker jag inte det spelar lika stor roll, men om man skrittar och någon annan rider i trav eller galopp ska man allt ta och hålla sig en bra bit innanför spåret, och inte bara 20cm som vissa gör, för snälla ni, då kommer man inte igenom.
 
Jag har sagt till massvis med folk, flera gånger att "skulle du kunna vara snäll och skritta innanför spåret eftersom vi andra rider i en högre gångart?", man måste faktiskt våga säga till.. Nu menar jag inte att man ska rida runt som en polis och hålla på, men man kan snällt säga till folk utan att de tar illa upp.
 
Alltså, jag tycker man borde lära sig reglerna innan man ger sig ut och tävlar en massa. Rätt ska vara rätt, istället för att alla ska klaga på dig. Vad tycker ni om detta? Bryr ni er inte om folk kan ridhusreglerna eller inte, eller är ni som mig och tycker det är en viktig del? :) / Ebba
Nästan 1 år sedan denna bilden togs, får allt ta och fota lite nya bilder snart!
 

Kommentarer
Postat av: Hannah

Avskyr sånna som inte kan ridhus reglerna. Igår gick jag och Bella omkull tack vare en liten tjej som rider in precis bakom hindret när jag hoppar.. HAHA hur tänkte hon där? Fick hela Bella på mig och åkte ambulans till akuten.. Usch, rider man själv ständigt (utan tränare) SKA man kunna ridhus reglerna... Bra skrivit ! :)

2013-11-28 @ 19:52:18
URL: http://hannahjohanssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0